Bu virüs tipleri pek çok banka ve finansal kuruluşun sitesi kullanılırken aktif olabilmekte ve ilgili bankanın ara yüzünü taklit etmektedir.
Bu virüsler, bilgisayarlara sahte e-postalar ile bulaşabilir ve bilgisayarınıza yerleştikten sonra IRON/SCELL/Trusteer vb. Akıllı Telefon Güvenlik Uygulaması veya CEPWAP Akıllı Şifre adı altında sahte bir uygulamayı da akıllı telefonunuza yüklemeniz için sizi yönlendirebilir.
Virüs bulaştırmaya yönelik hazırlanmış bu e-postalarda gerçek olmayan, yüksek tutarlı fatura borcu belirtilebilir ve faturanın detayının görülebilmesi için mailin ekindeki dosyada yer alan linkin açılması istenebilir. Bu ve benzeri e-postalara itibar edilmemeli ve maildeki ekli dosyalar açılmamalıdır.
Kendilerine bu tür bir virüs bulaşan müşterilerimiz İnternet Şubesi girişinde cep telefonu numarası, marka, model, IMEI numarası ya da cep telefonu için işletim sistemi soran farklı bir ekran ile karşılaşabilirler. Böyle bir durumda istenen bilgiler girilmemeli ve cep telefonuna gelen SMS’te yer alan link açılmamalıdır.
Bizler sizin güvenliğiniz için pek çok önlem alıyor ve hesaplarınızı koruyoruz. Ancak bilgisayarınızdaki virüsleri tespit etmek ve engellemek için gerekli özellikli güncel bir güvenlik yazılımı programı olmazsa internette kullandığınız hiçbir hizmet açısından güvende olamazsınız. Kişisel bilgileriniz her zaman çalınabilir, çeşitli yollarla aleyhinize kullanılabilir.
Dünya genelinde lider firmalar tarafından tercih edilen ve virüslere karşı en yüksek koruma sağlayan Webroot, kişisel verilerinizin güvenliğini sağlamanıza, zararlı yazılımların ve sahte sitelerin etkilerinden korunmanıza yardımcı olur. Garanti İnternet Şubesi kullanımınız sırasında ayrıca ek koruma sağlar. Hem İnternet Şubesi kullanımınızda hem de günlük internet kullanımınızda bu tipte bir yazılım ile bilgisayarınızı korumanızı tavsiye ediyoruz.
Kaynak: http://www.garanti.com.tr/tr/bireysel/subesiz/internet_bankaciligi/guvenlik/guncel_virus_saldirilari.page